Ekonomi Haberleri

Kamu harcamaları için parasal sınırlar belirlendi.

Kamu muhasebatında 2024 yılında uygulanacak parasal sınırlar ve alındı birim fiyatları tespit edildi.

Bakan Şimşek'ten Türk Eximbank için üçüncü sermaye artırımı talimatı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl temmuz ayından bu yana ihracatın desteklenmesi amacıyla Türk Eximbank'ın sermayesini üçüncü kez artırma talimatı verdiğini açıkladı.

Borsa güne rekorla başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,48 yükselişle rekor seviye olan 8.993,12 puandan başladı.

Türkiye'nin sanayi üretimi arttı

Sanayi üretim endeksi, 2023 aralıkta aylık bazda yüzde 2,4 artarken, yıllık bazda yüzde 1,6 yükseldi.

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 yükselişle 9.697,25 puandan başladı.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalarda, risk iştahı güçlü seyrediyor. Bugün Almanya'da tüketici fiyat endeksi, yurt içinde ise sanayi üretim endeksi verileri takip edilecek.

Türkiye ile Katar arasında JETCO Protokolü imzalandı

Bakan Bolat, imzalanan Türkiye-Katar 1. Dönem Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu (JETCO) Protokolü'nün, pek çok farklı alana ilişkin yapıcı görüşmelerin ve mutabakatın yansıması olduğunu belirterek, "Katar'ın ülkemizdeki yatırım imkanlarını değerlendirdiğini görmek bizleri memnun etmektedir." dedi.

Borsa İstanbul rekor tazeledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,21 değer kazancıyla günü 8.949,79 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 8.990,37 puana taşıdı.

Bitcoin 45 bin doları aştı

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, küresel piyasalardaki risk iştihanın artması ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle 45 bin doların üzerinde işlem görüyor

İstanbul Havalimanı geçen hafta Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.

İstanbul Havalimanı, 29 Ocak-4 Şubat'ta günlük ortalama 1309 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.

Bakan Bolat: E-ihracatın payını 2028'e kadar yüzde 10'a çıkarma hedefimiz var

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dijitalleşme sürecinin, yapay zekanın ve e-ticaretin küresel ticareti artıracağını belirterek, "Bizim de bugün toplam ihracatımızda yüzde 1,5 pay oluşturan e-ticaretin, e-ihracatın payını 2028'e kadar yüzde 10'a çıkarma hedefimiz var" dedi.

Bankaların kredi hacmi 11,9 trilyon lira oldu

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 103 milyar 624 milyon lira artarak 11 trilyon 941 milyar 109 milyon liraya yükseldi.

Merkez Bankası rezervleri 135,4 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri, 2 şubat haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 717 milyon dolar azalışla 135 milyar 444 milyon dolara geriledi.

Bakan Ersoy: 2024'te hedef 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ersoy, "Turizmde ülkemiz bu yıl rekorlara imza attı. Ziyaretçi sayısı 56,7 milyon kişi olurken 56 milyar dolar gelir elde edildi. Bu sene ise 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedefledik" dedi.

Bakan Kacır: Finansman desteklerini kesintisiz devam ettireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "İşletmelerimizin üretkenliğini artırma ve ülkemizin değer yaratan üretim gücünü daha da pekiştirme hedefiyle ileri teknoloji ve yüksek katma değere odaklanan yatırımlar için sunduğumuz finansman desteklerini kesintisiz devam ettireceğiz." dedi.

Borsa İstanbul'da yeni rekor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 8.953,08 puanla rekor seviyeyi gördü.

Doğu Anadolu'nun ihracatı yüzde 15,5 arttı

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğine üye firmalarca ocak ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,58 artarak 206 milyon 233 bin dolara çıktı.

Lisanslı depo işletmelerine faaliyet izni kolaylaştırıldı

Lisanslı depo işletmelerine faaliyet izni verilirken istenen belgelerde sadeleştirmeye gidildi.

Deprem bölgesine 2,8 milyar dolarlık dış kaynak sağlandı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından oluşan hasarın giderilmesi ve yaraların sarılması amacıyla uluslararası finans kuruluşlarından yaklaşık 2,8 milyar dolarlık dış kaynak sağladı.

Uluslararası Mobilya Fuarı 144 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF 2024) sona erdi. Fuarı 144 bin 196 kişi ziyaret etti.