Text/HTML
Ekonomik güven endeks verileri açıklandı

Güven endeksi mayısta geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 6,1, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,7 artarken, inşaat sektöründe yüzde 2,2 azaldı.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Alpaslan Çakar seçildi.

TBB'den yapılan açıklamada, TBB'nin bugün yapılan yönetim kurulu görüşmesinde, yönetim kurulu başkanı ve başkan vekili seçimlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Adana'da Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünce geliştirilen iki kuru bezelye çeşidinin hasadı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, içerdiği yüksek düzeydeki proteinle yeşil sebze olarak sofralarda yer alan bezelyeden iki kuru çeşit geliştirildi.

Almanya merkezli cam şirketi SCHOTT, Bolu'da yatırımlarını sürdürdü. Bolu'da ikinci fabrikasını tamamlayan şirket, çalışan sayısını 700'den bine çıkaracak.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya genelinde 34 ülkede, 137 yıllık tecrübe, 16 bin 500 çalışan ve 40 fabrikasıyla faaliyet gösteren cam şirketi SCHOTT'un Türkiye'ye yatırımları arasında yer alan ve 12 milyon euro harcanarak yapılan Bolu'daki fabrikası tamamlandı.

Uluslararası Büyük Enerji Sistemleri Konseyinin Güneydoğu Avrupa Konseyinin dönem başkanlığını iki yıl için Türkiye yürütecek.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen CIGRE SEERC konferansında, Konsey'in başkanlık görevini Türkiye adına Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz devraldı.

TMSF, Güney Kore ile iş birliğini artıracak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Kore Mevduat Sigorta Kuruluşu, mevduat sigortacılığı alanındaki iş birliğini artıracak.

Garanti BBVA, sendikasyon kredisini yeniledi.
Garanti BBVA yurt dışı borçlanma programı kapsamında uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon kredisini yüzde 100 olarak yeniledi.

Enflasyon verileri 3 Haziran'da açıklanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın beşinci enflasyon verilerini 3 Haziran Cuma günü açıklayacak. TÜFE nisanda bir önceki aya göre yüzde 7,25 artış göstermişti.

Elektrik tarifeleri yeniden belirlendi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrikte tüm abone gruplarının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olan tarifelerini belirledi.

Borsa güne yükselişle başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,28 artışla 2.554,28 puandan başladı.

Bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliğine onay

Özelleştirme kapsamında bulunan Ankara, İzmir ve İstanbul'daki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliklerine onay verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gemi ve yat ihracatı yılın ilk 5 ayında yüzde 26 arttı.

Gemi ve yat ihracatı, bu yılın ilk 5 ayında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,3 artarak 577 milyon 86 bin dolara ulaştı. Sektörün bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Norveç oldu.

Kira uyuşmazlıkları arabuluculuk ile bir ayda çözülecek.

Kira ihtilaflarında dava şartı haline getirilmesi planlanan arabuluculukla, uyuşmazlıklar en fazla bir ayda çözüme kavuşturulacak.

Türkiye-İsrail doğal gaz boru hattı avantajlı bir konum kazanıyor.

Uzmanlar, son aylarda yaşanan pek çok gelişmenin bir İsrail-Türkiye gaz anlaşmasını finansal olarak daha önce hiç olmadığı kadar uygulanabilir hale getirdiğini belirtiyor.

Haziran ayı kira artış oranı belli oldu.

Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kira artış oranı da netleşti. Haziran ayında kirada en fazla yüzde 39,33 oranında artış yapılabilecek.

Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.623,17 puana taşıdı.

Bakan Nebati: Enflasyon artışı hız kesti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor." dedi.

115,1 milyon liralık tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 115,1 milyon liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını açıkladı.

Enflasyon rakamları  açıklandı.

Mayıs enflasyonu aylık yüzde 2,98 artışla yıllık yüzde 73,50 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise aylık yüzde 8,76, yıllık yüzde 132,16 arttı.

GES'te talep toplama süreci sona eriyor
Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelire Endeksli Senet ihracına ilişkin süre yarın bitiyor. Talepler 3 kamu bankası aracılığıyla toplanıyor. Yatırımcılar en az bin lira tutarında talepte bulunabiliyor. Senetlerin ilk kupon ödemesi 23 Eylül'de yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nın (STAR) sonuçlarının belli olduğunu belirterek, "1512 öğrencimizi daha stajyer araştırmacı olarak bilimsel araştırma projelerine dahil ettik." dedi.

"Coğrafi işaret"leri yurt dışında Yunus Emre Enstitüsü tanıtacak
TÜRKPATENT'in "coğrafi işaret" vererek tescillediği ürünler, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve dış temsilcilikleri aracılığıyla yurt dışında tanıtılarak, hem ihracat potansiyelleri artırılacak hem de katma değerleri yükseltilecek.