ERDEMLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI 4.03.2022 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI
İlçemizde yaklaşık olarak yıllık 400 bin ton ile 450 bin ton civarında limon üretimi yapılmaktadır.Türkiye'de ki üretime bakıldığında bu toplam üretimin %35 gibi bir kısmına tekabül etmektedir bu ciddi bir orandır.Kalite yönünden incelendiğinde de en kaliteli limonun yetiştiği bölge Erdemli ilçemizdir ve limon ihracatının büyük bir kısmı buradan yapılmaktadır. Ancak son yıllarda ihracatta oldukça fazla miktarda kalıntı çıkmış bu sebeple ürünlerimiz yurt dışından geri dönmüştür. Üründe çıkan kalıntı nedeniyle yurt dışı pazarları kaybedilmektedir. Bunun önüne geçmek maksadı ile Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün yürüttüğü;Limonda İyi Tarım Uygulamaları projesi kapsamında hedeflenen kalıntısız limon üretimini bizlerde destekliyoruz ve bu proje kapsamında üretilen kalıntısız limonları daha farklı fiyatlarla alacağımızı bildiriyoruz.
ERDOĞAN YAŞAR - ÖZYAŞARLAR NARENCİYE
MUSTAFA KARAGÖZ - KARAGÖZLER GIDA