İletişim Hattı +90 324 515 10 55

ERDEMLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI 4.03.2022 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI
İlçemizde yaklaşık olarak yıllık 400 bin ton ile 450 bin ton civarında limon üretimi yapılmaktadır.Türkiye'de ki üretime bakıldığında bu toplam üretimin %35 gibi bir kısmına tekabül etmektedir bu ciddi bir orandır.Kalite yönünden incelendiğinde de en kaliteli limonun yetiştiği bölge Erdemli ilçemizdir ve limon ihracatının büyük bir kısmı buradan yapılmaktadır. Ancak son yıllarda ihracatta oldukça fazla miktarda kalıntı çıkmış bu sebeple ürünlerimiz yurt dışından geri dönmüştür. Üründe çıkan kalıntı nedeniyle yurt dışı pazarları kaybedilmektedir. Bunun önüne geçmek maksadı ile Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün yürüttüğü;Limonda İyi Tarım Uygulamaları projesi kapsamında hedeflenen kalıntısız limon üretimini bizlerde destekliyoruz ve bu proje kapsamında üretilen kalıntısız limonları daha farklı fiyatlarla alacağımızı bildiriyoruz.
ERDOĞAN YAŞAR - ÖZYAŞARLAR NARENCİYE
MUSTAFA KARAGÖZ - KARAGÖZLER GIDA
MURAT TOPAL-TOPAL NARENCİYE
SÜLEYMAN AKAN-AKAN NARENCİYE
SELAHATTİN TUNÇ- TUNÇ TARIM
SÜLEYMAN GÖKALP – GÖKALP NARENCİYE
ÖZLEM YALÇIN – MEY TARIM NARENCİYE
YAHYA ERKAN - ERKAN NARENCİYE
CEMAL TAMÖZ – TAMÖZLER TARIM
VELİ ÇELİK – GLOBAL TARIM
Okunma Sayısı: 222
resim

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç